Tijdsverschil hoe doe je dat met je medicijnen?

tijdsverschil en medicijnen hoe doe je dat?

Twee keer per jaar wordt de klok bij ons verzet van zomer naar wintertijd en weer andersom. Maar ook al als je op vakantie gaat kun je te maken krijgen met een tijdsverschil. Hoe doe je dat dan met je medicijnen?

Twee uur de tijd om medicijnen in te nemen

Bij mijn zoon is het zo dat hij tussen 07.00 en 09.00 zijn medicijnen moet innemen en voor de avondmedicatie heeft hij dit ook. Je kunt dan wat schuiven binnen deze tijden en hebt dan minder of geen last van het tijdsverschil. Is dat bij jou niet, dan kan het verzetten van de klok knap lastig zijn.

Als je op vakantie gaat naar een andere tijdzone

Als je op vakantie gaat naar een andere tijdzone, heb je te maken met een tijdsverschil. Voor het innemen van de medicijnen houden wij dan altijd de Nederlandse tijdzone aan. Op je telefoon krijg je als het goed is, beide tijden te zien. De tijd van waar je bent en de tijd van thuis. Geeft je mobiel dit niet aan, dan kun je dit instellen.

De klok verzetten

Er zijn al jaren discussies over het wel of niet verzetten van de klok. Laten we het gewoon afschaffen, want volgens mij doet het meer kwaad bij mensen dan goed. Bioritmes die ineens weer helemaal in de war raken, mensen die medicijnen slikken moeten weer omschakelen en zo zijn er nog heel veel voorbeelden.

Bij ons gaat het wat de medicatie betreft wel redelijk geruisloos. Zeker ook omdat hij een speling van twee uur per keer heeft. Maar dat heeft niet iedereen, hoe doe je het dan? Wat ik van andere ouders hoor, is dat zij al van te voren gaan beginnen met de tijd een beetje opschuiven. Of eerder of later, dat is maar net of de klok vooruit of achteruit gezet gaat worden. De een doet dit met een aantal dagen 5 minuten en de ander begint meteen met vijftien minuten. Zelf zou ik het in kleine stapjes doen, omdat het vrij nauw komt met de epilepsie. Het beste kun je dit met de neuroloog bespreken. Hij of zij kan dan met jou een stappen een plan gaan maken.

Wij gebruiken een handig medicijn bakje

Soms weten we even niet meer of hij de medicijnen nu wel of niet gehad heeft. Eerder was dat een ramp, want hoe zit dat nu? Een dubbele dosis kan gevaarlijk zijn, maar ze niet innemen is zeker een insult. Nu hebben wij handige medicijnbakjes per dag en kunnen precies zien of hij zijn medicatie gehad heeft of niet. Wij gebruiken deze en zijn hier erg blij mee.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: