Een 24-uurs EEG hoe gaat dat?

24-uur EEG zo gaat dat.

Als je kindje epilepsie heeft wat niet goed onder controle is of als het nog niet zeker is als het om epilepsie gaat, kan er een 24-uurs EEG gemaakt worden. Helaas behoort mijn zoon bij de groep waarvan de epilepsie niet onder controle te krijgen is en heeft hij inmiddels al meerdere keren een 24-uurs EEG gehad.

Sein Zwolle

Wij hebben alleen ervaring bij Sein Zwolle, maar de EEG zou overal hetzelfde zijn. Alleen zou het per locatie verschillen hoe je de dag door brengt.

Wat is een EEG?

Wat is nu eigenlijk een EEG? EEG staat voor elektro-encefalogram. Bij dit onderzoek krijg je elektroden op het hoofd die verbonden zijn met een computer. Dit onderzoek registreert de elektrische activiteit van de hersenen. En zo kunnen ze precies zien of en hoeveel epileptische activiteit er is.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Afhankelijk van het tijdstip dat je mag komen, wordt je opgehaald en kun je of je spullen op je kamer zetten of je neemt ze mee. Meteen worden de elektrodes op het hoofd geplaatst. Dit is een heel precies en secuur werkje.

Eerst wordt het hoofd opgemeten en een paar stippen of streepjes gezet. Dan worden de elektrodes met een soort gel geplaatst en vastgezet met tape. Als ze er allemaal opzitten worden ze vastgelijmd. Dit wordt met twee personen gedaan. Door de lijm zitten ze echt goed vast. Op de borst worden ook twee elektrodes geplaatst. Je zit dan de hele dag vast aan een kastje. Naar buiten gaan is dan sowieso geen optie. Alle draadjes komen in een klein kastje (tasje) die je dan de hele dag bij je draagt. Er zit een lang draad aan zodat je, je wel een beetje kunt bewegen. Je kunt er prima mee naar het toilet.

De volgende ochtend ga je eerst ontbijten en daarna worden de elektrodes weer verwijderd. Dit wordt met een lijmoplosser gedaan.

Dit is wat je ziet op de schermen en waar de laborant uit kan halen of er epileptische activiteit is of niet.

Camera’s

Overal zijn camera’s om je goed in de gaten te houden. Ze houden de gene met de elektrodes goed in de gaten. Ze kunnen precies zien wat er gebeurd door de elektrodes, zij kunnen dat op hun scherm zien. En ze kijken naar je gezicht en lichaam als ze zien dat er iets is. Zo kunnen ze precies registeren hoe, wie wat en waar.

Kamer

Wij hebben iedere keer vooral op onze kamer gezeten. Je hebt een eigen kamer.Hier staan twee bedden in en een tafel met twee stoelen. Er is ook een eigen badkamer met een toilet, wasbak en douche.

Eten en drinken

Je krijgt eten en drinken op je kamer. Zodra je drinken wil kun je op je belletje drukken en ze komen ook regelmatig langs om te kijken of je wat wil drinken.

De eerste keer mochten we ook af en toe naar de huiskamer. Daar kun je spelletjes doen, tv kijken of op de Wii.

Onderzoeken

Tijdens het EEG worden er ook nog onderzoeken gedaan. Sowieso kijken ze of e gereageerd wordt op lichtflitsen en moet er gezucht en geblazen worden. Soms doen ze ook een algeheel onderzoek.

Personeel

Wij hebben bij de 24-uurs EEG eigenlijk alleen maar goede ervaringen met het personeel. Erg behulpzaam, vriendelijk en gastvrij.

Dit is ook leuk om te lezen:

Volg ons ook op facebook, hier delen wij ook onze berichten. Daarnaast is het de bedoeling om in de toekomst meet ups te gaan organiseren. Ik mis voor mijn twee andere kinderen heel erg iets voor broertjes en zusjes. Daarom wil ik dit zelf gaan organiseren. We zijn ook een mooie groep aan het opbouwen, waar we dit alles in gaan delen. Waar iedereen zijn of haar vragen kan gaan stellen. De groep vind je hier.

Yvonne

Yvonne