Een 24-uurs EEG hoe gaat dat?

24-uur EEG zo gaat dat.

Er zijn verschillende redenen, waarom je een 24-uurs EEG kunt laten maken. Bijvoorbeeld om te kijken of er sprake is van epilepsie of bij epilespie dat moeilijk onder controle te krijgen is. Helaas behoort mijn zoon bij deze laatste groep en heeft hij al een flink aantal 24-uurs EEGS gehad.

Sein Zwolle

Wij hebben alleen ervaring bij Sein Zwolle, maar de EEG zou overal hetzelfde zijn. Ik vermoed dat het alleen per locatie zou verschillen hoe je de dag door brengt.

Wat is een EEG?

Wat is nu eigenlijk een EEG? EEG staat voor elektro-encefalogram. Bij dit onderzoek krijg je elektroden op het hoofd die verbonden zijn met een computer. Dit onderzoek registreert de elektrische activiteit van de hersenen. En zo kunnen ze precies zien of en hoeveel epileptische activiteit er is.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Afhankelijk van het tijdstip dat je mag komen, wordt je opgehaald en kun je of je spullen op je kamer zetten of je neemt ze mee. Meteen worden de elektrodes op het hoofd geplaatst. Dit is een heel precies en secuur werkje.

Eerst wordt het hoofd opgemeten en een paar stippen of streepjes gezet. Dan worden de elektrodes met een soort gel geplaatst en vastgezet met een soort tape. Als ze er allemaal opzitten worden ze vastgelijmd. Dit wordt met twee personen gedaan. Door de lijm zitten ze echt goed vast. Op de borst worden ook twee elektrodes geplaatst. Je zit dan de hele dag vast aan een kastje. Naar buiten gaan is dan sowieso geen optie. Alle draadjes komen in een klein kastje (tasje) die je dan de hele dag bij je draagt. Er zit een lang draad aan zodat je, je wel een beetje kunt bewegen. Je kunt er prima mee naar het toilet en naar de huiskamer.

De volgende ochtend ga je eerst ontbijten en daarna worden de elektrodes weer verwijderd. Dit wordt met een lijmoplosser gedaan. Als alles eraf is (of grotendeels), dan kun je daarna lekker douchen.

Dit is wat je ziet op de schermen en waar de laborant uit kan halen of er epileptische activiteit is of niet.

Camera’s

Overal zijn camera’s om je goed in de gaten te houden. Ze houden de gene met de elektrodes goed in de gaten. Ze kunnen precies zien wat er gebeurd door de elektrodes, zij kunnen dat op hun scherm zien. En ze kijken naar je gezicht en lichaam als ze zien dat er iets is. Zo kunnen ze precies registeren hoe, wie wat en waar.

Kamer

Wij hebben iedere keer vooral op onze kamer gezeten. Je hebt een eigen kamer. Hier staan twee bedden in en een tafel met twee stoelen. Er is ook een eigen badkamer met een toilet, wasbak en douche.

Eten en drinken

Tijdens de 24-uurs EEG wordt je goed verzorgd. Je krijgt eten en drinken. De lunch is een koude lunch met brood, crackers of beschuit. Het avondeten is een warme kant en klaar maaltijd. Er zijn vele soorten drinken, ze komen je regelmatig vragen of je nog wat drinken wil ook kun je op een belletje drukken als je graag wat drinken. wil.

Tijdens de EEG mag je niet te veel eten of eigenlijk niet te vaak. Iedere keer als je eet, krijg je een storing op de EEG. Dat zijn dan momenten die niet gemeten kunnen worden.

De eerste keer dat we een 24-uurs EEG hadden, was net aan het begin van Corona. Toen mochten we af en toe naar de huiskamer. Daar kun je spelletjes doen, tv kijken of op de Wii. De keren daarna was het alleen op je kamer blijven en de laatste keer dat we er waren, mochten we weer naar de huiskamer.

Als je van je kamer naar de huiskamer wil, of andersom … Dan moet je dat even aangeven bij het personeel. Zij helpen je dan met de draden.

Onderzoeken

Tijdens het EEG worden er ook nog onderzoeken gedaan. Sowieso kijken ze of e gereageerd wordt op lichtflitsen en moet er gezucht en geblazen worden. Soms doen ze ook een algeheel onderzoek of een NPO onderzoek. Als dat het geval is, dan weet je dit van te voren.

Personeel

Wij hebben bij de 24-uurs EEG eigenlijk alleen maar goede ervaringen met het personeel. Erg behulpzaam, vriendelijk en gastvrij.

Dit is ook leuk om te lezen:

Volg ons ook op facebook, hier delen wij ook onze berichten. Daarnaast is het de bedoeling om in de toekomst meet ups te gaan organiseren. Ik mis voor mijn twee andere kinderen heel erg iets voor broertjes en zusjes. Daarom wil ik dit zelf gaan organiseren. We zijn ook een mooie groep aan het opbouwen, waar we dit alles in gaan delen. Waar iedereen zijn of haar vragen kan gaan stellen. De groep vind je hier.