Een beugel als je epilepsie hebt

Epilepsie en een beugel hoe zit dat eigenlijk?

Epilepsie en een beugel: Het zat er al even aan te komen, maar deze week is het dan zover. Bij ons is de tijd van een beugel aangebroken. Na weken regelmatig naar de tandarts te zijn geweest, is zijn eerste beugel klaar.

Plaatjes beugel

Als je epilepsie hebt is een plaatjes beugel dan het beste? Zelf dacht ik dat, dit de beste beugel zou zijn. Ik dacht, die zit vast. Toen ik het er met de tandarts van mijn zoon over had. Vertelde hij mij dat een plaatjes beugel juist niet slim is. De plaatjes kunnen namelijk los schieten tijdens een aanval en die zijn onwijs scherp. En ook het draad kan door de oerkracht van een insult losschieten.

Losse beugel of wel een PlusDental

Deze beugel leek mij juist niet veilig. De tandarts vertelde juist dat deze wel geschikt is voor iemand met epilepsie. Deze wordt exact op je gebit gemaakt en sluit daardoor naadloos aan en kost moeite om hem eruit te halen.

Iedere twee weken krijg je een nieuwe beugel. Je tanden gaan door de beugel anders staan, daarom is na twee weken de beugel niet geschikt meer en heb je een nieuwe pasvorm nodig.

Voordat je een beugel aangemeten krijgt worden er eerst verschillende foto’s van het gebit gemaakt en er wordt een gipsafdruk gemaakt.

Epilepsie en een beugel

Moet jou zoon of dochter ook een beugel? Overleg met je tandarts welke beugel het beste bij jullie past. Hij of zij kan je hier goed in adviseren .

Dit is ook leuk om te lezen:

Speciaal bij deze website hebben we ook een facebook groep en pagina gemaakt.