LWOE

LWOE helpt op school bij epilepsie

Het is fijn om op school alles goed te regelen. Een expert van het LWOE kan je hierbij helpen. Ze weten heel veel over epilepsie en school. Zij denken soms aan dingen waar jezelf niet meteen of helemaal niet bij stil staat.

Samen met de betrokken leerkracht(en), intern begeleiders, schoolleiders, medische professionals en de ouders van deze leerlingen wordt een doelgerichte aanpak opgesteld.

Het LWOE in het kort

Het LWOE is dé expert op het gebied van onderwijs en epilepsie, en hét kenniscentrum waar ouders, artsen en scholen terecht kunnen met hun schoolhulp vragen voor leerlingen met epilepsie.

De ambulant onderwijskundig begeleiders van het Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie (LWOE) adviseren en begeleiden kinderen en jongeren met epilepsie in heel Nederland.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op de website van het LWOE kun je, je aanmelden. Er wordt dan contact met je opgenomen en overlegt wanneer jullie kunnen afspreken. In principe zou dit gesprek op school plaats vinden.

Jullie gaan dan met de leerkracht om tafel. De expert legt dat uit wat epilepsie inhoudt en wat dat voor jullie zoon of dochter op school kan betekenen.

Meerdere keren per jaar kom je samen met je contact persoon van het LWOE op school om te overleggen hoe het gaat. En wat eventuele oplossingen zouden kunnen zijn.

Onze ervaring met het LWOE

Vanaf het eerste moment hebben wij een super fijn contact met onze dame (Marthie) van het LWOE. Ze weet echt veel over epilepsie en ze is erg betrokken bij ons. Ze denkt mee.

Zo is onze school vorig jaar van school veranderd en op deze school heeft hij doe vakken koken en techniek bijvoorbeeld. We hebben afspraken gemaakt wat wel en niet kan. Alleen met koken, iets in de hete oven zetten, met scherpe messen werken en ga zo maar door. Hierover worden dan afspraken gemaakt wat wel en niet mag. We hebben samen een protocol voor op school gemaakt.

Op een middelbare school heeft een kind bijna ieder uur een andere leerkracht. Er is wel een mentor en die zou de afspraken overbrieven. Hou het zelf ook goed in de gaten. Mijn zoon vertelde mij dat hij tijdens de lessen wel alleen met scherpe dingen werkt. Ik mail dan gelijk weer met mijn contact personen op school.

Ook als het om het leren zelf gaat is het fijn om iemand van het LWOE erbij te hebben. Hij of zij weten precies wat er wel en niet mogelijk is en kunnen hierbij helpen. Daarnaast vind ik de gesprekken op school erg fijn. Als school tegen dingen aanloopt, is de gene van het LWOE die hierover goed uitleg kan geven. En samen opzoek naar de juiste oplossing.

Goede ervaringen

Wij hebben nu 3 jaar de hulp van het LWOE en zijn hier super blij mee. Ze denkt mee, is er altijd als er iets is. Ook van andere ouders hoor ik veel goede ervaringen. Heb jij ook ondersteuning van het LWOE?

Dit is ook leuk om te lezen:

Speciaal bij deze website hebben we ook een facebook groep en pagina gemaakt.

Yvonne

Yvonne