Een aanval onder de douche

Aanval onder de douche.

Aanval onder de douche: Het grote nadeel van epilepsie vind ik wel, dat het altijd en overal kan gebeuren. Zo ook onder de douche dus. Mijn zoon is laatst behoorlijk had gevallen onder de douche en moest hiervoor gezien worden in het ziekenhuis. Dit heeft mij aan het denken gezet en ik heb een goede oplossing gevonden, die ik graag met jullie deel.

Alleen douchen

Mijn zoon mag niet alleen zijn, omdat zijn epilepsie totaal niet onder controle is. Dit betekend dat hij niet alleen naar buiten mag, niet alleen thuis mag zijn. Zo ga ik altijd met hem mee en hij daarin tegen ook met mij. Echter mag hij wel alleen op zijn kamer zijn, ik hoor het dan als hij een insult heeft. En douchen doet hij ook alleen. Je kunt er bij tieners niet naast blijven staan. Ze hebben ook recht op een stukje privacy en zelfstandigheid. Mijn zoon heeft naast de epilepsie verder geen andere dingen, waardoor hij alleen en zelfstandig kan douchen en zich kan aankleden. Als hij onder de douche staat, zijn we wel altijd dichtbij. En uiteraard mag hij niet alleen in bad.

Hard gevallen op zijn hoofd door een aanval onder de douche

Tijdens het douchen heeft hij dus een insult gehad en is hierbij heel erg hard op zijn hoofd gevallen. Hierdoor moest hij voor controle en onderzoek naar het ziekenhuis. Gelukkig viel het mee. Wel een mega dikke bult en erge hoofdpijn als gevolg. Het had ook heel anders kunnen aflopen. Van anderen begreep ik ook dat het wel eens heel anders afloopt, met ernstige verwondingen.

Voordat hij viel is het wel eens door mijn hoofd geflits. Ik zag eigenlijk meer gevaar met de kraan (water) als je er onder ligt met een insult kun je al dat water in je mond krijgen. En soms wel over de vloer. Maar dacht dan, je kunt ook niet alle risico’s uitsluiten. Maar nu ik dit meegemaakt heb denk ik er heel anders over.

Ik ben namelijk erg geschrokken en wilde kijken of ik het gevaar iets kan beperken. Een douche kruk, een mat en nog veel meer gingen er als oplossing door mijn hoofd. Echter bij alles dacht ik, dit is het nog niet. Ook de experts konden mij hier niet goed in adviseren. Ik praatte er met anderen over en zo kwam de oplossing.

Puzzel matten zorgen dat je zacht valt tijdens een aanval onder de douche

Deze matten worden ook wel gebruikt rond om het zwembad, vooral bij thuis zwembaden. En het wordt gebruikt als fitness matten. Ze zijn waterbestendig en eenvoudig te plaatsen. En het zorgt voor een goede scheiding met de harde tegels van de vloer. Ik heb in een van de matten een gaat gemaakt voor het douche putje. De matten haal ik wel steeds weer weg. Ik denk dat je ze wel zou kunnen laten liggen. Maar ik vind het weghalen zelf fijner. Ik weet ook niet wat er aan water blijft liggen anders tussen de matten en de tegels blijft liggen en ben dan bang voor schimmels. Maar als je ze wil laten liggen kun je dat ook even in de gaten houden.

Je kunt de matten makkelijk en snel in elkaar leggen. Daar waar nodig kun je stukjes weg snijden. zodat het perfect in jouw badkamer past. Ik heb deze matten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Speciaal bij deze website hebben we ook een facebook groep en pagina gemaakt.