Overgeven nadat je de medicatie hebt ingenomen. En nu?

Overgeven nadat je de medicatie hebt ingenomen.

regelmatig kom ik deze vraag tegen in de facebook groep. Mijn kind heeft net zijn (of haar) anti epileptica ingenomen en daarna overgegeven. Wat moeten we nu doen? Er komen dan heel veel adviezen. Mijn advies bij dit soort dingen, is altijd zelf je arts of de assistente bellen. Zij kennen jouw dossier en weten wat er voor jou van toepassing is.

Overgeven nadat je, je medicatie hebt ingenomen, hoe zit dat?

Helaas hadden wij dit laatst ook, mijn zoon had een dubbel insult gehad en daarna zijn medicijnen ingenomen en ongeveer 20 minuten daarna had hij overgegeven.

Bellen met de arts

Ik heb toen gelijk Sein gebeld om te overleggen. Je kunt dit gewoon dag en nacht doen. Er is altijd iemand bereikbaar daar. Dat vind ik zelf erg fijn, zo hoef ik niet eerst de huisartsenpost te bellen. Die er eigenlijk maar weinig tot niets van weten.

Bij Sein is de regel bij overgeven nadat de medicatie ingenomen is

  • Na 0 tot 30 minuten neem je de volledige medicatie nogmaals in.
  • Na 30 a 60 minuten neem je de helft van de voorgeschreven medicatie.
  • Na 60 minuten hoef je niets meer te doen.

Bel altijd zelf even met de arts of assistente

Dit is een richtlijn die zij hanteren. Echter is het raadzaam om altijd zelf even met de arts of zoals ik met Sein te bellen. Iedere aanval en het overgeven is uniek en het kan zijn dat er voor jou of jouw kind net iets anders telt.

Dit vind je misschien ook wel leuk om te lezen:

Heb jij of je kind ook epilepsie? En wil je meewerken aan een interview, laat het ons dan weten. Je kunt ons mailen op: info@vegalifestyle.nl . Wij sturen jou dan een interviewformulier, deze kun je dan invullen wanneer het jou uitkomt.