Dylan zijn droomdag, met make a wish

Dylan zijn droomdag, met make a wish

Weten jullie het nog, dat ik vertelde dat Dylan een leuke dag zou gaan krijgen van Make a wish? Vrijdag 29 april was het eindelijk zover. We werden al vroeg van huis opgehaald met de limousine. Na een reis van 2,5 uur kwamen we aan bij een leuk natuurgebied en…

Met de limousine

Precies om half 8 werden we opgehaald met de limousine. De chauffeur legde alles uit voordat we naar onze eerste locatie vertrokken. Het was een hele ervaring om te rijden in de limousine. Je kunt achteruit rijden, van de zijkant en gewoon naar voren. Zo van de zijkant was wel een hele beleving.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Hier stonden de dames (Ankie en Dianne) van make a wish, Daniel Weyers en de boswachter al op ons te wachten. We gingen met z’n allen met de boswachter mee in de bus. Het was net een schoolreisje, we hadden meteen al een enorme klik met iedereen en de humor zat er goed in. We kwamen al vrij snel onze eerste herten tegen. Daarna zijn we naar een plekje gereden waar we boomkikkers zouden kunnen vinden, helaas was het zonnetje er niet bij en waren er geen boomkikkers zichtbaar. We reden verder en zagen in het water een enorme snoek, van de snoek reden we door naar de vossen die helaas net weer in hun holletje zaten. Onderweg kwamen we heel veel herten tegen. In de Amsterdamse Waterleidingduinen zitten ruim 1800 herten. We zijn zeker 1, 5 uur op pad geweest. Daarna hebben we heerlijk geluncht bij het pannenkoekenhuis. Hier hebben ze veel vegan opties.

Daniel Weyers

Dieren zoeken met Daniel Weyers, Daniel weet veel van dieren. Dylan kent Daniel van de video’s van Enzo Knol. Daarin gaan ze soms reptielen zoeken samen. Daniel legt dan van alles uit. Dylan en ik zoeken samen ook vaak naar diertjes in de natuur. Dylan wilde heel erg graag met Daniel de natuur in om meer over dieren te weten te komen en ze samen zoeken. Echt super leuk was dit, Daniel weet echt veel van dieren. Tijdens de lunch heb ik hem van alles gevraagd en hij wist overal antwoord op te geven.

We hebben echt een aantal leuke dieren gevonden. Daniel weet precies waar dieren zich verstoppen en schuil houden. Zo hebben ze samen salamanders geflipt (zoeken onder boomstronken), ze hoopten ook nog een hazelworm te flippen, maar die zaten er deze keer helaas niet. We weten nu wel zelf hoe we ze zouden kunnen vinden.

Herten

Wil je graag herten in het wild zien? Dan kan ik je zeker aanraden om hier naar toe te gaan. Hier zijn zoveel herten, dat je er ongetwijfeld een aantal tegen komt.

Hertengewei

Herten laten elk jaar hun gewei los (vallen) en er groeit dan een nieuwe grotere. In april verliezen de herten hun gewei meestal. Nu liepen er nog veel herten met een gewei, deze moeten ze nog loslaten. Herten willen het gewei erg graag kwijt, omdat deze erg gaat jeuken. Ze doen er dan alles aan om hem kwijt te raken. Ze verliezen ze eigenlijk nooit tegelijk, je vind meestal 1 van de twee (dit noem je dan een stok).

In de video van Daniel kun je een deel van onze dag zien. Let op: Alleen in dit gebied mag je een hertengewei meenemen.

Lunch met make a wish

Na de rondrit met de boswachter zijn we gaan lunchen in het pannenkoekenhuis bij de ingang van het natuurgebied. Ze hebben heel veel vegan opties. De lunch was echt super gezellig. ik heb Daniel het hemd van zijn lijf gevraagd over de dieren. Ook Dylan en Milan vroegen hem van alles.

Na de lunch zijn we met de limousine naar een ander stukje (zilk) van het natuurgebied gegaan. Hier hebben we het hertengewei gevonden en verschillende dieren.

Dieren zoeken in de natuur

Dylan en ik zoeken regelmatig leuke diertjes in het bos. Van kikkers, torren, salamanders, vlinders tot hagedissen. Herten, konijnen, vossen etc. . Ze zijn allemaal even leuk om te zoeken en op de foto te zetten. Nu vinden wij altijd al redelijk veel dieren, maar van Daniel hebben we nog meer leuke, handige en goede trucs geleerd om voortaan nog meer reptielen en amfibieën te vinden. Na uren in het bos gezocht te hebben, was het tijd om weer met de limousine verder te gaan. Eerst weer terug om Daniel af te zetten en daarna naar het diner.

Mexicaan

Er was voor het avond eten een patatje geregeld, maar dat vonden Dianne en Ankie niet speciaal genoeg. Na even doorvragen kwamen ze er achter dat Dylan wel erg graag naar een restaurant zou willen. het werd de Mexicaan in Haarlem. Hier hadden ze een aantal vegan opties. We hebben lekker gegeten, was soms wel erg pittig vooral het hoofdgerecht.

Naar de boomhut

Na het eten was het tijd om naar onze boomhut te gaan. Het was nog een uurtje rijden met de limousine. Het was een hele beleving het slapen in de boomhut. Eerst dacht ik, ik ben zo moe dat ik nog wat zweef ofzo. Maar het bleek dat de jongens ook voelde dat het bewoog. De boomhut schudde regelmatig echt heen en weer. Meestal heel zachtjes soms wat harder. Dat was echt een rare beleving.

De dames van Make a Wish

Ankie en Dianne kennen elkaar al jaren en zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben samen geweldige humor. We hebben echt onwijs gelachen met deze dames. Mede dankzij hun humor en gezelligheid hebben wij een top dag gehad.

Echt alles tot in de puntjes geregeld en zo niet, dan regelde Dianne dat als nog. Ook de andere dames die we eerder in ons traject zijn tegen gekomen hebben er voor gezorgd dat deze dag tot stand is gekomen. Lieve dames super mega bedankt voor deze geweldige ervaring!

Dit wil je misschien ook wel lezen: